Cu diplomă de la Harvard și obiceiuri moldovenești. Ministrul Brânzan și-ar fi numit ruda la șefia APP

Guvernul Maiei Sandu continuă să facă numiri dubioase, și anume, să pună în funcții cumătri. Drept exemplu poate servi Ministrul Economiei, Vadim Brânzan, care l-a pus în funcția de director general al Agenției Proprietății Publice pe Eugeniu Moraru. Cei doi și-ar fi făcut studiile împreună la universitatea Harvard, Cambridge.

Despre acest lucru, dar și și despre alte nemurisme din politică, a scris Eugen Luchianiuc pe blogul său.

"E fain când după ce scrii ceva primești informație nouă despre caz. Ieri scriam despre noul director interimar al Autorității Aeronautice Civile, Alexandru Fiti.

Acesta se adeverește că e prieten bun cu Eugeniu Moraru, proaspăt șef la Agenția Proprietății Publice. Ei au lucrat și au spălat rublet de la Consiliul Europei la Crime Informatice.

Partea cea mai faină este că Eugeniu Moraru este cumătru cu ministrul Vadim Brânzan.

Și tot normal, toți tac. Pentru că e transparență #mat în decizii și pentru că îi suflă în cur acestei guvernări pro-europene care se cacă de la etajul 5 pe toți cei loiali.

Hai noroc și numai bine", a scris Eugen Luchianiuc pe blogul său.

PUBLIKA.MD aminteşte că Guvernul condus de Maia Sandu s-a remarcat prin numirea rudelor și cumătrilor în funcții. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, l-a numit șef interimar la IGP pe cumătrul său Gheorghe Balan, iar nepoata deputatului PPDA Iurie Reniță, Iuliana Cantaragiu, a ajuns secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Parlamentarul a declarat că nu are nicio contribuție în acest sens.

La sfârșitul lunii iulie, fosta soție a deputatului PAS Dumitru Alaiba, Ionela Costachi, a ajuns secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii. O situaţie similară a fost şi la Ministerul de Externe.

Proaspăt ajuns în funcție, Nicu Popescu l-a numit șef de cabinet pe nașul său de cununie, Andrei Popov. La doar câteva zile, după ce s-a revoltat opinia publică, ministrul Popescu a anunțat că Popov nu va mai activa la Ministerul de Externe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu