Cu ce arme urma să fie aruncată în aer clădirea în care se afla Vlad Plahotniuc (VIDEO)

Embed:

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, împreună cu Inspectoratul Național de Investigații, au avansat în investigarea dosarului tentativei de omor a președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Ca urmare a audierii persoanelor reținute și a analizei probelor acumulate în dosar, procurorii au pus sub învinuire pe una din persoanele care au comandat asasinatul. E vorba de autoritatea criminală Grigore Caramalac, care figurează și în alte dosare penale în care este acuzat de crime grave și deosebit de grave.  Cetățeanul Grigore Caramalac este acuzat de organizarea săvârşirii omorului la comandă, precum și dirijarea realizării lui. 

Potrivit procurorilor, atât expertiza prealabilă a armelor grele, care urmau să fie folosite pentru asasinare și care au fost ridicate de procurori, dar și mărturiile persoanelor reținute, arată că numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. În mărturii se vorbește despre distrugerea aproape totală a două etaje ale clădirii de oficii în care se afla ținta. S-a mai constatat că pentru această operațiune se căuta și alt tip de arme grele și anume lansatoare de rachete de tip "Șmeli", care pot distruge un imobil întreg. Unii organizatori ai asasinatului au mărturisit că se temeau că după realizarea acestei comenzi ar putea fi omorâți și ei pentru a fi șterse urmele. 

În urma percheziţiilor au fost găsite patru aruncătoare de grenade. Două dintre ele, de producţie rusească, au fost aduse din Kiev. Acestea au fost fabricate acum 30 de ani, dar sunt într-o stare tehnică perfectă.

De menționat că procurorii și poliția moldovenească sunt în colaborare activă pe acest dosar cu colegii din Ucraina, care au furnizat informații și probe relevante. Investigația avansează, atât în Moldova, cât și în țara vecină. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu