Cu accesorii scumpe, dar afectaţi de criză. Avocaţii se plâng că sunt persecutaţi

Embed:

Persecutaţi de colegii din organele de drept. Şeful Baroului de avocaţi, Gheorghe Amihălăchioaie, afirmă că pe numele unor avocaţi sunt deschise dosare penale la comandă. Motivul este unul surprinzător: judecătorii se răzbună astfel pe cei care semnalează abaterile grave de la procedurile legale. Aceasta nu este însă singura problemă a avocaţilor. Deşi deplâng faptul că veniturile lor au fost grav afectate de criză, accesoriile pe care le poartă dezmint aceste afirmaţii.

La Congresul Uniunii Avocaţilor, care s-a desfăşurat astăzi la Chişinău, au fost enumerate problemele cu care se confruntă avocaţii.

"Avocaţii sunt persecutaţi de toţi specialiştii în drept, deoarece sunt prea activi în unele cazuri când îi pun la punct, când ei încalcă procedura şi avocatul reacţionează adecvat. Sunt unele dosare chiar ticluite aşa la voinţa cuiva", acuză preşedintele Baroului Avocaţilor, Gheroghe Amihalăchioaie.

O altă problemă ar fi lipsa clienţilor şi, respectiv, micşorarea substanţială a veniturilor. Criza însă nu i-a afectat pe toţi avocaţii.

"Să nu uităm că trăim într-o ţară, care este practic oficial recunoscută drept cea mai săracă din Europa şi respectiv avem cei mai săraci avocaţi", spune unul dintre ei. 

"E criză economică şi lumea are probleme financiare. Avocaţii, la fel sunt afectaţi", adăugă un alt avocat.

"Într-adevăr astăzi e un pic mai dificil pentru că această criză economică se simte peste tot, inclusiv şi în profesia noastră, dar mulţumim", precizează o femeie.

"În jur de circa 4.000-5.000 de lei este onorariul. Uneori poate să fie de trei ori mai mult, alteori poate să fie mai puţin", afirmă un alt specialist.

În Republica Moldova sunt 2.700 de avocati.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu