CSP A ANUNȚAT CONCURS: Va fi selectat procurorul general al Republicii Moldova

Embed:

Doritorii de a obţine fotoliul de  procuror general pot depune dosarele de înscriere în concurs de astăzi şi până în data de 10 septembrie. O decizie în acest sens a fost luată de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a solicitat însă ca startul depunerii dosarelor să fie dat în septembrie. 

Ministrul Justiţiei a invocat faptul că instituţia pe care o conduce elaborează un proiect de lege care prevede modificări în ceea ce priveşte organizarea concursului pentru funcţia de procuror general al Republicii Moldova.

Mai mulți membri ai CSP au respins însă propunerea Olesei Stamate argumentând că modificările care vor fi făcute în legislaţie ar putea duce la politizarea concursului.   

Funcția de procuror general a devenit vacantă acum o lună, după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia. El şi-a motivat decizia prin presiunile fără precedent din partea unor politicieni, care au fost făcute asupra sa, dar şi asupra Procuraturii Generale.

La sfârșitul lunii iunie, Parlamentul l-a desemnat procuror general interimar, pe Dumitru Robu, iar candidatura acestuia a fost acceptată de preşedintele Igor Dodon. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu