CSM a ridicat imunitatea unui judecător, pentru ca să fie cercetat penal

Embed:

Un judecător din Republica Moldova va fi cercetat penal. Consiliul Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, privind ridicarea imunității magistratului. Deocamdată însă numele celui vizat nu a fost făcut public și nici motivele pentru care se cere anchetarea sa. 

Informația a fost confirmată de Dorel Musteata, șeful interimar al CSM. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, în cadrul unei ședințe a CSM care se desfășoară cu ușile închise.

Inițial, s-a anunțat că reuniunea va avea un singur subiect pe agendă – convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. Anterior, membrii CSM au amânat examinarea solicitării, deoarece au pus la îndoială veridicitatea semnăturilor şi au cerut Inspecţiei Judiciare să verifice modul în care acestea au fost colectate. Decizia, însă a fost criticată dur de unii semnatari.

Mai mult, Curtea de Apel Chişinău a obligat Consiliul Superior al Magistraturii să organizeze Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, în cadrul căreia ar putea fi retrase mandatele tuturor membrilor CSM. Decizia a fost luată după ce o parte dintre cei 87 de magistraţi, care au semnat cererea, a acţionat în judecată CSM. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu