CSM a decis când va avea loc Adunarea Generală a Judecătorilor

După mai multe încercări eşuate, Adunarea Generală a Judecătorilor a fost convocată pentru 13 martie. Decizia a fost luată la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde membrii instituţiei au stabilit şi care va fi ordinea de zi.

"Raportul privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii şi unificarea practicii judiciare în raportul Curţii Supreme de Justiţie şi este al treilea punct, la diverse, care, dacă sunt unele chestiuni, sunt incluse în ordinea de zi", a spus preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă. 

În septembrie anul trecut a mai avut loc o Adunare Generală a Judecătorilor, soldată cu demiterea a şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre Petru Moraru, Luiza Gafton, Nina Cernat, Dorel Musteaţă, Anatolie Galben, Anatolie Pahopol şi Victor Micu. Ulterior, cinci dintre membrii demişi ai CSM au contestat decizia Adunării Generale a Judecătorilor, însă magistraţii de la Judecătoria Chişinău, cu sediul la Râșcani, au respins cererea acestora.

Totodată, Curtea de Apel Chişinău a pronunţat o decizie definitivă, prin care au menţinut decizia primei instanţe. Mai mult ca atât, la sfârşitul anului trecut, Procuratura Anticorupţie a iniţiat un proces penal prin care investighează circumstanţele organizării Adunării Generale a Judecătorilor din luna septembrie.

loading...

Lasă un comentariu