CSM a admis parţial sesizarea privind cercetarea penală a judecătorului Oleg Sternioală

Embed:

Consiliul Superior al Magistraturii a admis parţial solicitarea ex-procurorului general interimar, Dumitru Robu privind începerea urmării penale pe numele judecătorului Oleg Sternioală. Acesta poate fi percheziţionat şi adus silit în faţa oamenilor legii, nu şi reţinut.

Este pentru a doua oară când procurorii cer CSM-ului  ridicarea imunităţii a unui judecător, pentru a putea fi adus silit în faţa instanţei şi percheziţionat. El urmează a fi cercetat în a doua cauză penală, fapt pentru care este nevoie de o nouă decizie de retragere a imunităţii.

Oleg Sternioală este citat pentru ora 14.00 la procuratura Anticorupţie pentru ai fi efectuate acţiuni de urmărire penală. Totodată, CSM a decis să-l suspende din funcția de judecător și din cea administrativă pe acesta. 

Decizia a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "contra". La şedinţa CSM au fost prezenţi ministrul Justiţiei Fadei Nagacevschi şi procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Oleg Sternioală se declară nevinovat. Acesta urmează a fi cercetat pentru îmbogăţire ilicită. 

Oleg Sternioală este vizat într-un dosar pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari, asta după ce oamenii legii au efectuat percheziţii atât în biroul acestuia cât şi la domiciliul lui.

Procurorii susţin că magistratul ar fi acumulat împreună cu membrii familiei, venituri de circa 7 milioane de lei şi a cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei.

După ce procurorii au solicitat ca Sternioală să fie cercetat în izolator, magistraţii judecătoriei Chişinău au decis ca acesta să fie cercetat în libertate, astfel, Oleg Sternioală a revenit la serviciu după ce Curtea de Apel a suspendat decizia CSM privind reţinerea şi percheziţionarea judecătorului în primul dosar.

 

loading...

Lasă un comentariu