CSM a acceptat cererea de demisie a judecătorilor Druţă şi Sternioală

Embed:

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererea de demisie a judecătorilor Ion Druță şi Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție. Pentru demisia celor doi au votat şapte membri ai CSM. Potrivit procedurii, documentul va fi transmis spre aprobare Parlamentului. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Ion Druţă şi Oleg Sternioală sunt cercetaţi penal pentru îmbogăţire ilicită. 

La data de 23 septembrie, pe numele judecătorului Ion Druță, Procurorul General interimar a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite. Temei pentru urmărirea penală a servit sesizarea Serviciului de Informații și Securitate, care a analizat propripetățile dobândite de membrii familiei Druță, în perioada 2016-2019, dat fiind că a fost constatată o discrepanță esențială între valoarea acestora şi și veniturile legale declarate. 

Totodată, magistratul Oleg Sternioală este acuzat că ar fi acumulat, împreună cu membrii familiei, venituri de circa şapte milioane de lei, însă şi-ar fi cumpărat bunuri de lux, în valoare de aproape 14 milioane de lei. Procurorii nu menţionează perioadă în care familia Sternioală a achiziționat aceste bunuri, însă consideră că diferența de circa 6,7 milioane de lei dintre veniturile și cheltuielile bănuitului a fost obţinută ilicit.

loading...

Lasă un comentariu