CSJ nu s-a lăsat "convinsă" de comunişti: Judecătorii Curții de Apel nu vor fi revocaţi

Curtea Supremă de Justiţie a decis azi, că anume Curtea de Apel Chişinău va examina recursul înaintat de PCRM asupra hotărârii Judecătoriei Centru de validare a mandatului lui Dorin Chirtoacă în calitate de primar general al mun.Chişinău. Anterior, PCRM a solicitat CSJ recuzarea întregii compenențe a Curții de Apel Chișinău și strămutarea dosarului la "o altă curte de apel".

Potrivit unui comunicat de presă al PL "astăzi, 24 iunie 2011, Colegiul Civil și de Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiție a examinat în ședință publică cererile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova de recuzare a judecătorilor Curții de Apel, care urmau să examineze recursul înaintat de PCRM asupra hotărârii Judecătoriei Centru prin care a fost validat mandatul lui Dorin Chirtoacă și cererea de recuzare a tuturor judecătorilor Curții de Apel Chișinău pe marginea cererii PCRM privind recunoașterea faptului imposibilității renumărării voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău. Colegiul a respins ca neîntemeiate ambele cereri ale PCRM".

În acest fel, Curtea de Apel Chișinău poate examina subiectul validării mandatului de primar general al mun. Chișinău, validat de prima instanță pentru Dorin Chirtoacă.

Amintim că PCRM a solicitat Curții Supreme de Justiție recuzarea întregii compenențe a Curții de Apel Chișinău, pe motiv că ar avea "probe concludente care demonstrează că în această instanță nu au rămas judecători care ar putea lua o decizie obiectivă, imparțială și neinfluențată de nimeni".

Comuniştii au solicitat şi strămutarea dosarului la "o altă curte de apel, care nu are nici o legătură cu Chișinăul și care va putea da dovadă de o mai mare doză de independență, imparțialitate și obiectivitate".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu