Cruzime fără margini faţă de animale. Un cal, găsit îngropat în Capitală

Cruzime fără margini faţă de animale. Un cal a fost găsit îngropat în parcul Valea Morilor din Capitală. Incidentul a fost imortalizat de un fotograf care a postat imaginile pe internet.

Ulterior, preşedintele unei asociaţii de protecţie a animalelor  a identificat locul şi a anunţat autorităţile. Calul avea doi ani şi era folosit pentru a plimba prin parc doritorii.

"Calul a fost legat de acest copac. A fost legată chiar lângă această prăpastie, iar când s-a alunecat şi a căzut nimeni nu a ajutat-o. Acolo este locul unde a fost îngropat animalul, la o adâncime mică, iar deasupra au plasat crengi", a spus preşedintele ONG protecţia animalelor, Karl Luganov.

Animalul a aparţinut unei femei care mai are încă doi cai şi un ponei. Tânărul susţine că de mai multe ori a văzut cum se chinuie animalele, nu sunt hrăneşte corespunzător, dar şi sunt exploatate la maxim.

"Ne-am dat seama că stăpâna nu şi-a luat calul, dar la lăsat aici şi la îngropat. Şi asta pentru ca să nu cheltuie bani. Noi deja am scris o cerere privind cruzimea faţă de animale, deci stăpâna va fi trasă la răspundere", a spus preşedintele ONG protecţia animalelor, Karl Luganov.

Specialiştii au prelevat probele şi le-au transportat la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară, unde în următoarele zile urmează să se afle rezultatele.

"Cu scanerul am identificat cui îi aparţine animalul şi atunci când se înregistează noi ştim cui îi aparţine calul. Am prelevat probe pentru a vedea dacă animalul este infectat de antrax.La locul tragediei a fost făcută dezinfecţie cu aqua dess şi clorură de var", a afirmat veterinarul "Serviciului Sanitar Veterinar de Stat", Victor Orlov.

Contactată de reporterul Canal 3, stăpâna calului susţine că animalul nu îi mai aparţine.

"- Eu de unde să ştiu. Noi am vândut calul. Ideie nu am.

- În acea regiune numai dumneavoastră aveaţi cai?

- Ascultaţi, încă odată vă spun noi am vândut doi cai

- Tot în acea zi am mers şi am cumpărat alt cal. Acest cal are deja alţi stăpâni.

Pentru a se plimba cu calul o oră , oamenii trebuiau să achite 250 de lei.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă amendă în valoare de până la 3.600 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu