Cruzime extremă. La Cahul s-a permis împuşcarea câinilor maidanezi din localitate

Consiliul orăşenesc Cahul a permis, din 10 martie curent, împuşcarea câinilor maidanezi din localitate.

Propunerea de a soluționa în așa mod a problemei câinilor maidanezi din oraș aparține consilierului cahulean, Vasile Vanțevici, care a motivat-o reieșind din practica CEDO și condamnarea României de către Curtea Europeană pentru un caz similar.

Totodată, la baza susținerii deciziei a stat și un caz de rezonanţă produs în oraş la 23 februarie curent când o fetiţă de 10 ani a fost atacată de o haită de câini vagabonzi, fiind spitalizată cu mai multe plăgi. Părinţii minorei, susţinuţi de mai mulţi localnici, au sesizat organele de drept şi instanţa de judecată, cerând ca problema animalelor hoinare să fie soluţionată cât mai curând şi eficient, potrivit moldpres.md.

"Este un dezastru ce se întîmplă în microraionul Spirin și în genere în tot orașul. Nu putem să ne lăsăm copiii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Câți copii trebuie să mai fie mușcați ca administrația publică să înceapă a lucra asupra acestei probleme?", a declarat mama victimei, citată de portalul cahulean ziuadeazi.md.

Decizia Consiliului orăşenesc Cahul, votată cu majoritate de voturi, a stârnit mai multe nemulţumiri din partea organizaţiilor locale de protecţie a animalelor, unor reprezentanţi ai societăţii civile şi cetăţeni locali. În acelaşi timp, documentul este susţinut de o mare parte de orăşeni care afirmă că "nu trebuie de aşteptat ca numărul victimelor să crească şi să aibă loc şi finaluri letale".

De menționat că aleșii locali au decis reducerea numărului câinilor maidanezi prin folosirea armei de foc și contractarea pentru aceste acțiuni a membrilor Asociației Vânătorilor și Pescarilor din raionul Cahul, scrie zugo.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu