Cruciada ministrului Mediului contra braconierilor. Valeriu Munteanu pregăteşte o prohibiţie

Embed:

Sute de metri de plase pentru pescuit au fost ridicate de inspectorii ecologici, în urma unor razii efectuate pe râul Nistru, în satul Holercani din raionul Dubăsari. Autorităţile au anunţat că vor deschide o anchetă pentru a investiga și a trage la răspundere toate persoanele implicate.  

Ministrul în exerciţiu al Mediului, Valeriu Munteanu, susţine că plasele au fost întinse de braconieri pe o suprafaţă de 30 de kilometri pe râul Nistru: "Au fost ridicate câteva sute de plase, kilometri de plase, mai bine zis, şi alte ustensile de braconaj. Noi zicem că am adus azi prejudicii foarte mari braconierilor, dar am salvat şi am curăţat râul Nistru de aceste plase care distrug pur şi simplu râul."

Valeriu Munteanu mai spune că va propune, în scurt timp, o iniţiativă legislativă care urmăreşte interzicerea importului şi comercializarea plaselor de pescuit din nailon monofilament.

Asta dupa ce inspectorii ecologici au constatat că pe malurile râurilor Nistru şi Prut este imposibil de pescuit cu undiţa, întrucât peste tot sunt întinse plasele braconierilor.

"Într-adevăr o daună foarte mare aduce. În primul rând acest ecran, în apă fiind instalat devine invizibil. Peştii mor strangulaţi, sufocaţi", a explicat inspectorul ecologic Vasile Drozdovschi.

"Plasele se ridică, se încheie act de ridicare şi se păstrează la depozitul serviciului piscicol, apoi cu un demers în instanţa de judecată pentru a le nimici", a spus şeful Direcției Inspectare, Reglementare și Autorizarea Pescuitului Viorel Bojdeanu. 

Potrivit legislaţiei, persoanele care practică braconajul piscicol riscă o amendă de până la 6.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu