CROS DE CARITATE în Capitală: Zeci de puști au alergat pentru a-i ajuta pe copiii cu deficiențe de auz

Embed:

Sute de copii, împreună cu părinții lor, au alergat astăzi pentru o cauză nobilă. Ei vor să-i ajute pe elevii cu deficiențe de auz de la Școala specială numărul 12 din Chișinău.

Crosul a fost organizat de misiunea socială „Diaconia”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova:

"Am venit, pentru că este maratonul copiilor şi doresc să particip."

"Mie îmi place maratonul copiilor şi este foarte interesant pentru copii mici."

Pentru unii copii, cursa a fost o adevărată provocare:

"Foarte greu, eu numai când am început deja era foarte greu, nu ştiu de ce, dar eu foarte repede am obosit"

Cei mici au fost încurajaţi de părinţii lor, care au venit să-i susţină:

"Este o oportunitate pentru copii ca să se integreze mai bine în societate, sportul este sănătate, este un mod de viaţă sănătos."

"Trebuie să educăm copii să nu crească egoişti şi să înţeleagă că în confortul în care trăiesc alţi copii nu au acest confort şi să fie mai aproape de persoanele cu nevoi."

"Este important să creştem o generaţie sănătoasă şi binevoitoare."

"Acest maraton pentru a treia ediţie vine să promoveze solidaritatea, adunăm fonduri pentru ca cei care nu aud sau cei care sunt limitaţi în a auzi glasul profesoarei să poată uşor merge la şcoală", a precizat directorul misiunii sociale "Diaconia", Igor Belei. 

Din banii colectaţi vor fi cumpărate baterii pentru aparatele auditive.

"Un set de baterii, de şase baterii costă 90 de lei şi sunt foarte costisitoare pentru părinţi şi noi sperăm că acest ajutor le va micşora din cheltuielile fiecărei familii care are copil cu deficienţe de auz în şcoala specială Nr.12", a declarat directoarea Nina Rusu.

Maratonul copiilor este organizat pentru al treilea an consecutiv. În 2015 au fost colectaţi 44.000 de lei, bani oferiţi pentru copii refugiaţi din regiunea Odesa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu