Croazierele, populare în rândul moldovenilor. Care este preţul unei vacanţe de vis, de ce depinde costul şi cum poţi beneficia de reduceri

Embed:
Croazierele sunt tot mai populare în rândul moldovenilor. Potrivit datelor agenţiilor de turism, rezervările pentru astfel de vacanţe cresc anual cu 20 la sută. Unele circuite cu opriri în marile oraşe europene costă cât o vacanţă all - inclusive în Turcia.

Svetlana are 60 de ani şi a fost în 2 croaziere. Ea spune că pentru cei care nu au rău de mare, croazierele sunt vacanţele perfecte.

"De pe navă poţi vedea nişte peisaje foarte frumoase. Nu puteţi vedea aşa ceva niciodată de pe uscat, de pe apă, sunt uimitoare", a explicat femeia.

Operatorii de turism susţin că au croaziere pentru toate buzunarele şi toate gusturile, de la 400 de euro pentru 7 zile cu opriri în porturile din Grecia, Norvegia, Finlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Coasta de Azur din Franţa. Preţul mic ascunde însă unele costuri suplimentare, taxe de îmbarcare sau bilete de întoarcere din locul debarcării.

Există şi croaziere mai scumpe: cu 4.800 de euro ajungeţi în Antarctica, puteţi vedea balene şi veţi vizita cel mai sudic oraş de pe glob - Ushuaia (USOA-IA). Iar cu 3.700 de euro petreceţi 55 de zile în Europa şi Asia.

"Costurile ca şi în hotel, nu depind atât de mult de itinerar, cât de tipul navei. Sunt nave luxoase, care au foarte multe la bord şi sunt nave simple, cu restaurant şi cazare şi pun mai mult accent pe itinerar", a declarat Artiom Neaga, administrator companie de turism.

Rezervările trebuie făcute cu cel puţin şapte luni înainte, când reducerile sunt mai mari.

"Se credea că croazierele sunt scumpe, însă nu este aşa. Dacă să facem un raport cu un pachet turistic la un hotel de lux, atunci evident că este mai bine să optăm pentru o vacanţă la acelaşi preţ şi să vizităm mai multe oraşe, decât să mergi cu aceeaşi bani într-o singură destinaţie", a punctat Mariana Grajdean, operator de turism.

Sunt şi moldoveni care optează pentru un tur în jurul lumii cu nave de croazieră, dar numărul acestora este foarte mic. Preţul pentru astfel de vacanţe depăşeşte 20 de mii de euro.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu