Croatul Robert Prosinecki a preluat naționala Bosniei și Herțegovina

Embed:

Fostul fotbalist croat Robert Prosinecki, medaliat cu bronz la Cupa Mondială din 1998, a preluat naționala Bosniei și Herțegovina. Prosinecki, fost component al lui Real Madrid și al Barcelonei, va încerca să-i ducă pe Edin Dzeko, Miralem Pjanic și compania la Campionatul European din anul 2020.

"Cred că Bosnia are un lot compus din jucători foarte buni. Echipa poate practica un fotbal ofensiv. Evident că vom alege o strategie diferită, în funcție de adversarul pe care îl vom avea de înfruntat. Consider că în partidele de pe teren propriu trebuie să jucăm ofensiv și să dominăm", a spus selecţionerul Robert Robert Prosinecki.

Prosinecki l-a înlocuit pe banca tehnică a bosniecilor pe Mehmed Bazdarevic, acesta nereușind să îi califice pe balcanici la Cupa Mondială din acest an.

"Consider că orice antrenor care ar fi în locul meu ar spune că Bosnia și Herțegovina este o echipă mare. Obiectivul meu inițial este de a obține rezultate bune și cred că putem face asta. Cred că echipa națională a Bosniei și Herțegovina este una din cele mai bune din Europa. Din acest motiv am acceptat să vin aici", a spus Robert Prosinecki.

Fostul internațional croat va debuta în funcție pe 28 ianuarie, într-o partidă amicală cu Mexicul. Până a ajunge la naționala Bosniei și Herțegovina, Prosinecki a activat timp de 3 ani ca selecționer al echipei naționale a Azerbaidjanului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu