Croaţia, faţă-n faţă cu exodul. Autorităţile au închis şapte puncte de trecere a frontierei cu Serbia

Embed:

După Ungaria, Croația a devenit zona fierbinte de pe harta imigrației clandestine. Autoritățile de la Zagreb au închis șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia, după ce refugiații au pătruns cu miile pe teritoriul acestei țări. 

Scenele haotice s-au mutat în Croația. Sute de clandestini s-au îmbulzit pentru a urca în trenul ce se îndrepta spre Slovenia.

Chiar dacă inițial au permis tranzitarea țării, autoritățile de la Zagreb sunt acum îngrijorate de fluxul extrem de mare de imigranți. Potrivit celor mai recente date, peste 11.000 de oameni au trecut în ultimele două zile granița croată dinspre Serbia.

De cealaltă parte, sute de refugiaţi blocaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia au intrat în greva foamei. Ei refuză mâncarea oferită de organizațiile umanitare și speră că în așa mod vor convinge autoritățile să le permită plecarea în Europa.

"Nu vrem să mâncăm. Nu avem nevoie de mâncare. Vrem doar ca ei să deschidă frontiera", a spus un refugiat.

Totuși, mulţi imigranţi nu şi-au putut stăpâni foamea.

Iar autoritățile bulgare au decis să mobilizeze o mie de soldaţi la granița cu Turcia, de teamă că imigranții își vor modifica traseul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu