Criza taie din lux! Moldovenii trec de la aur la imitaţii de bijuterii şi obiecte făcute manual

Embed:

Anul trecut, Moldova a importat perle, pietre preţioase şi alte bijuterii, în sumă de aproape nouă milioane de dolari, cu aproximativ 15 la sută mai puţin decât în 2011, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică. Comercianţii de bijuterii spun că, în ultima perioadă, oamenii preferă imitaţiile de bijuterii. Din acest motiv, vânzările au scăzut mai mult de jumătate, faţă de anul 2011.

"Acum oamenii nu mai cumpără o pereche de cercei de 2.000 mii de lei şi-i poartă cinci ani de zile, ci preferă să-şi ia 10 perechi. Foarte mulţi deja şi-au închis afacerile", a explicat Lucia Sofronov, importator de bijuterii.

Unele femei au recunoscut că preferă obiecte făcute manual, pe care le asortează cu ţinutele zilnice. Iată ce au spus ele:

"Port accesorii mai simple, nu din aur sau argint. Prefer să procur accesorii în fiecare sezon."

"Îmi place argintul, dar în timpul verii aleg ceva mai colorat, ceva cu pietre, chiar dacă sunt artificiale."

"Ador ceva mai original, nu îmi plac lucrurile din aur, nu le suport, prefer ceva handmade. Zi de zi ceva mai colorat, la vreun eveniment îmi place argintul, Swarowski."

Potrivit comercianţilor de bijuterii, cei mai mulţi cumpărători sunt cei care au evenimente speciale, cum ar fi o logodnă, nuntă sau o zi de naştere. Preţul unui gram de aur variază între 300 şi 1.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu