CRIZA SE ACUTIZEAZĂ LA LONDRA: Parlamentul britanic a respins moţiunea lui Johnson

Embed:

Criza politică din Marea Britanie pare că nu mai are sfârşit. Parlamentul de la Londra a respins ieri moţiunea înaintată de premierul Boris Johnson, privind organizarea alegerilor anticipate în data de 12 decembrie. Pentru a fi aprobat, proiectul de lege avea nevoie de încă cel puţin 135 de voturi.

"Sunt 299 de voturi pentru şi 70 împotrivă. Acestea sunt rezultatele. Prin urmare, moţiunea nu a atins majoritatea necesară pentru organizarea alegerilor", a spus John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor.

După un nou eşec, Boris Johnson a declarat că nu se va da bătut nici de această dată. El a anunţat că va depune o altă moţiune privind organizarea alegerilor anticipate. Potrivit legislaţiei britanice, acest proiect va avea nevoie doar de o majoritate simplă de 320 de voturi pentru a fi aprobat.

"Opoziţia pur şi simplu a fugit, din nou, de ceea ce îşi doreşte poporul. Pentru a treia oară a fost respinsă oferta noastră de a realiza Brexitul", a spus John Bercow, preşedintele Camerei Comunelor.

Liderul celui mai mare partid de opoziţie din Marea Britanie, Jeremy Corbyn [GEREMI CORBIN], a declarat că eforturile lui Johnson sunt zadarnice, întrucât deputaţii nu vor susţine nici acest proiect de lege.

"Domnule preşedinte, avem un premier care spune şi face orice ca să-şi continue drumul. Evită să-şi îndeplinească responsabilităţile şi îşi încalcă promisiunile. Nu am încredere în acest prim-ministru!", a spus Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist.

Noul acord negociat de Johnson la Bruxelles a fost respins de deputaţii britanici în data de 19 octombrie. Prin urmare, premierul a fost obligat să ceară o nouă amânare a divorțului ţării sale de Uniunea Europeană. Astfel, UE a anunţat că acceptă prelungirea termenului Brexitului până în data de 31 ianuarie 2020. Inițial, Regatul Unit trebuia să părăsească blocul comunitar în data de 29 martie, termen amânat de două ori, pentru 12 aprilie și mai apoi pentru 31 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu