Criză politică în Austria. Preşedintele a propus organizarea alegerilor parlamentare anticipate în toamnă

Embed:

Criză politică în Austria. Preşedintele a propus organizarea alegerilor parlamentare anticipate la început de toamnă. Anunţul vine după scandalul provocat de vicecancelarul acuzat că în 2017 a promis unei aşa-zise nepoate a unui oligarh rus contracte publice, în schimbul finanţării partidului său, Extrema Dreaptă.

"Fiecare dintre noi, cei care servesc Republicii, trebuie să se concentreze asupra reconstruirii adevărului. Iată de ce propun organizarea alegerilor anticipate în luna septembrie."

La rândul său, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că aceste alegeri nu sunt o dorinţă, dar o necesitate.

"Toate suspiciunile care au apărut din cauza videoclipului trebuie investigate. Acestea, desigur, variază de la probleme precum potențialul abuz de putere, până la întrebări de relevanță penală."

Înregistrarea video cu discuţia dintre vicecancelarul Heinz-Christian Strache şi pretinsa nepoată a unui oligarh rus a fost aranjată de persoane necunoscute şi filmată cu ajutorul camerelor ascunse.

La scurt timp după publicarea imaginilor, vicecancelarul a demisionat. El e recunoscut că a avut o asemenea întâlnire, însă a ţinut să sublinieze că între ei au existat bariere lingvistice şi, cel mai probabil, nu a fost înţeles corect.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu