CRIZA POLITICĂ DIN MOLDOVA. Dodon prezintă trei scenarii posibile pentru acest moment (VIDEO)

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a prezentat trei scenarii privind sitauţia politică din ţară la acest moment: Guvernul îşi retrage iniţiativa de asumare a responsabilităţii privind desemnarea procurorului general sau socialiştii la ora 15:00 sunt gata să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Un al treilea scenariu ar fi că se votează o lege exact ca şi iniţiativa Guvernului în Parlament. Declaraţiile au fost făcute de şeful statului, după ce a avut discuţii cu deputații din fracțiunea PSRM şi Blocul ACUM. 

"Poziţia PSRM este că există două scenarii: sau premierul îşi retrage iniţiativa, sau socialiştii la ora 15:00 sunt gata să depună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Am discutat şi cu deputaţii din ACUM, la fel ca socialiştii, ei şi-ar dori ca această coaliţie să continuie. Trebuie de găsit compromis şi de mers mai departe. Totuşi abordările sunt diferite. La socialişti să se retragă iniţiativa şi începerea discuţiilor, la cei din ACUM poziţia e să se meargă înainte cu iniţiativa sau poate fi retrasă iniţiativa în opinia celor din Blocul ACUM, doar cu votarea concomitentă în Parlament a aceluiaşi proiect de lege de către coaliţia de guvernare. O să discut cu cei din fracţiunea PSRM. Eu am venit şi cu o altă iniţiativă către socialişti, ca să îşi retragă iniţiativa şi să o transmită la Comisia de la Veneţia. Eu le-am sugerat să facă tot posibilul să discute, să găsească un compromis", a menţionat Dodon. 

Totodată, preşedintele ţării, Igor Dodon, a chemat toate partidele la calm: "Îi chem pe toţi să ţină cont de interesul naţional. Nu trebuie să aruncăm ţara în alegeri anticipate. Mai avem timp până la ora 15:00, dacă se găseşte compromis atunci se găseşte, dacă nu, atunci preşedintele Parlamentului va face probabil declaraţii la ce urmează după depunerea moţiunii".

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, Igor Dodon a invitat deputații din fracțiunile PSRM, PAS și Platforma DA la discuții separate, la Parlament

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu