Criza politică a blocat activitatea Consiliului Concurenţei. Parlamentul nu a numit încă noua echipă a instituţiei

Embed:

Criza politică de la începutul acestui an a afectat şi activitatea Consiliului Concurenţei. În prezent, plenul instituţiei este nefuncţional, deoarece Parlamentul nu a numit încă noua echipă de conducere. Astfel, instituţia nu poate lua o decizie finală în cazul mai multor dosare, inclusiv a celor privind înţelegerile de cartel.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a asigurat conducerea Consiliului că în scurt timp activitatea instituţiei va fi deblocată.

"Din cauza crizei politice care am avut-o, cinci luni nu am dus până la capăt reforma. Pentru noi este o prioritate ca până la sfârşitul sesiunii primăvară-vară în Parlament să numim persoanele din plenul Consiliului, să fie numită noua echipă", a declarat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

"Am avut mai multe impedimente tehnice. Nu au fost votate mai multe legi. Lipsa membrilor plenului înseamnă că nu pot fi luate decizii finale pe dosare, dar aceasta nu înseamnă că nu pot fi dosare în derulare. Dacă în luna iulie vom avea şi plen, în august vom termina şi dosarele", a menţionat preşedintele Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare.

Potrivit reformei iniţiate anul trecut, Consiliul Concurenţei este condus de un plen, format din cinci membri, inclusiv preşedintele instituţiei şi doi adjuncţi ai săi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu