Criza nucleară din Japonia a trezit îngrijorarea liderilor europeni

Embed:

Criza nucleară din Japonia a trezit îngrijorarea liderilor europeni privind siguranţa instalaţiilor nucleare din statele lor. Mai mulţi experţi în domeniu din ţările membre ale UE urmează să se întrunească săptămâna aceasta, la Bruxelles, pentru a discuta despre securitatea nucleară europeană.

Exploziile la centrala nucleară Fukushima 1 au generat discuţii la nivelul Uniunii Europene privind securitatea în domeniu. Comisarul european al energiei, Gunther Oettinger, urmează să se întâlnească, în această săptămână, cu autorităţile naţionale, dar şi cu operatorii centralelor nucleare. Oficialii urmează să discute despre măsurile de siguranţă la centralele nucleare europene, vor evalua împreună consecinţele accidentului din Japonia.

Oettinger este un susţinător al energiei nucleare. În noiembrie, anul trecut, Comisia Europeană a anunţat că statele membre UE vor fi obligate să-şi îngroape deşeurile radioactive adânc în subteran.

Peste 60.000 de oameni au protestat, duminică, în Germania, împotriva utilizării energiei nucleare. Statul dispune de 17 reactoare nucleare, iar la finele lui 2009 le-a prelungit termenul de funcţionare. În contextul evenimentelor din Japonia, fostul ministrul german al mediului, susţine că niciun reactor din lume nu poate fi sigur în cazul producerii unei explozii de proporţii.

Ministrul austriac al Mediului a pledat pentru efectuarea unor teste de rezistenţă la centralele nucleare din Europa, iar ministrul finlandez de finanţe a declarat că în ţara sa nu ar trebui să se mai construiască niciun reactor nuclear.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu