Criză în sistemul de sănătate din UK. 95 la sută din paturile din spitale sunt ocupate, iar pacienţii sunt consultaţi pe culoare

Embed:
Criza din sistemul de sănătate din Marea Britanie se agravează. 95 la sută din paturile din spitale sunt ocupate, iar pacienţii aduşi cu ambulanțele sunt consultaţi pe culoare.

"Aici e spitalul "Heartlands" din Birmingham şi sunt... una, două, trei... cred că 10 ambulanţe, care au venit acum cu pacienţi. Ei reuşesc să îi aducă pe majoritatea în intervalul de 15 minute, potrivit reglementărilor în domeniu, dar departamentul de urgenţă e foarte aglomerat", a spus corespondentul Sky News, Paul Kelso.

Cea mai mare problemă o constituie numărul redus de asistenţi sociali. În lipsa lor, pacienţii apelează la serviciul de ambulanţă pentru a primi îngrijiri medicale. De aceea sistemul naţional de sănătate e atât de solicitat, iar rezultatul se vede în lipsa paturilor libere din spitale.

O altă cauză o constituie numărul în creştere al infecţiilor digestive şi al virozelor.

Ca urmare a lipsei de locuri în spitale, s-a luat decizia amânării unor operaţii de rutină. Şi nu sunt puţine: în această iarnă au fost decalate în jur de 55 de mii de intervenţii chirurgicale. Printre pacienţii vizaţi se numără şi un bărbat care fusese programat pe 15 decembrie pentru o operaţie de îndepărtare a unei tumori la vezică. A fost apoi amânat pentru data de 6 ianuarie şi din nou amânat.

"Aş putea muri. Cancerul s-ar putea extinde în organism în aceste 3 săptămâni, 4 deja, că s-a făcut o lună de când aştept", a spus un pacient bolnav de cancer, Geoff Brooker.

Aproximativ 17 mii de pacienţi din Marea Britanie au aşteptat mai mult de o jumătate de oră în ambulanţe pentru a fi preluaţi de medicii din spitale. Iar peste 5 mii au aşteptat mai mult de o oră.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu