Criza gunoiului din Bălți, REZOLVATĂ. Guvernul a găsit o soluție pentru a evacua deșeurile fără probleme

Embed:
Guvernul pune capăt crizei deșeurilor de la Bălți. Terenurile pe care e depozitat acum gunoiul au fost naţionalizate şi vor trece în proprietatea autorităţilor din satul Ţambula, raionul Sângerei. Anterior, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a explicat că aceasta e cea mai bună soluţie pentru problema evacuării deşeurilor din oraş. Şi asta pentru că atât primarul din Bălţi, cât şi cel din Ţambula sunt exponenţi ai formaţiunii Partidul Nostru. Acum, groapa de gunoi este gestionată de un agent economic din Chişinău, care, temporar, interzice accesul autospecialelor la poligon din cauza datoriilor pe care le are Primăria din Bălţi.

"Pentru a nu arăta cu degetul că este o problemă politică, o creează nu știu cine, că influențează Guvernul, pentru că ei nu se pot înțelege între ei, aceste localități, am mers pe această cale. Vom avea și niște cheltuieli financiare, dar sunt orientate pentru a ajuta oamenii care trăiesc în orașul Bălți și pentru a ajuta administrația acestui oraș să rezolve problema deșeurilor", a declarat premierul Pavel Filip.

Autorităţile din Bălţi i-au solicitat atât liderului PDM Vlad Plahotniuc, cât şi premierului Pavel Filip să se implice personal pentru a pune capăt crizei deşeurilor menajere din oraş. Problema a apărut în decembrie 2017, după ce funcţionarii au decis să suspende contractul cu firma care se ocupa de salubrizarea orașului. Autoritățile au pasat această responsabilitate Direcției Reparații și Construcții Drumuri Bălți care nu facea față volumului de lucru. Guvernul s-a implicat şi atunci, iar oraşul a fost curăţat de gunoaie în trei zile. Zeci de muncitori şi carabinieri din Chișinău au adunat împreună cu angajații întreprinderilor comunale din Bălţi peste 1.000 de metri cubi de deşeuri.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu