Criza din Ucraina va fi discutată de Parlament cu uşile închise. Diacov: Avem toate şansele să ne pierdem ţara

Embed:

Deputaţii se vor întruni mâine într-o şedinţă cu uşile închise. Aleşii poporului vor să discute despre securitatea Republicii Moldova în contextul ultimelor evenimente din regiune.

Iniţiativa a venit din partea fracţiunii deputaţilor liberal-democraţi.

"Evoluţiile regionale din ultimele zile se derulează cu o viteză care nu putea fi presupusă. De aceea propunem desfăşurarea unei şedinte cu uşile închise pe tema securităţii. Să fie prezenţi membrii Biroului pentru Integrare şi şefii instituţiilor de forţă", a declarat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Propunerea a fost susţinută de fracţiunea Partidului Democrat.

"Eu nu am ştiut de iniţiativa PLDM, dar am avut de gând să propun cam acelaşi lucru. Referitor la situaţia din Ucraina, din regiune, noi avem toate şansele să ne pierdem ţara. Avem nevoie de coeziune naţională, avem nevoie de o atmosferă paşnică. Nu o să ne ajute nici NATO, nici ruşii, nimeni. Avem nevoie de o discuţie sinceră. Vocile radicale pot duce corabia noastră mică nu ştiu pe care valuri", a spus deputatul PD, Dumitru Diacov.

Comuniştii au acceptat această propunere, însă au precizat că şedinţa ar trebuie să fie deschisă cu prezenţa reprezentanţilor mass-media.

"Cine a aprins aceste spirite, nu incompetenţii? Pe voi v-au votat cu cabiniele închise, de ce vă temeţi? Vă temeţi pentru că sunteţi păcătoşi. Să fie o şedinţă cu cu uşile deschise sau să ieşim în Piaţa Marii Adunări Naţionale", a spus Vladimir Voronin.

În replică, Valeriu Streleţ a precizat că în cadrul şedinţei vor fi abordate subiecte ce ţin de secretul de stat.

"Pentru potenţii şi profesioniştii care au asigurat securitatea Republicii Moldova şi bunăstarea economică. Vom avea dreptul să punem întrebări care sunt calificate ca secrete de stat. Nu dorim să încingem spiritele", a spus deputatul PLDM.

Audierile vor fi organizate vineri, în a doua parte a şedinţei plenare a Legislativului. Acestea se vor desfăşura în lipsa opoziţiei comuniste, care a invocat că nu are timp să se pregătească de dezbateri şi că acestea ar trebui organizate săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu