Criza deşeurilor din Bălţi. Întreprinderea Municipală prestează SERVICII ILEGALE de evacuare a gunoiului din oraş

Embed:
Întreprinderea Municipală a Direcției de Construcții şi Reparații a Drumurilor din Bălți prestează ilegal servicii de evacuare a gunoiului din oraș. Însuși directorul adjunct a recunoscut că aceasta activează în lipsa autorizației de la ministerul Mediului, dar şi cea a ecologiştilor. Potrivit TVN, subiectul a fost discutat la şedinţa comisiei municipale care se ocupă de criza deşeurilor din Bălţi.

Agenția Ecologică locală nu şi-a dat acordul pe motiv că întreprinderea nu are cu ce presta serviciile - nici măcar tomberoane pentru a colecta gunoiul.

"Agenția Ecologică, pentru a emite actele permisive, întreabă: Băieți, de câte aveți nevoie, de minim 1000? Dar voi câte aveți, 100? Despre ce vorbim?" a menţionat Ciprina Ţurcanu, șeful adjunct al Direcției Reparații și Construcții Drumuri, Bălți

Totuși, în posesia direcţiei sunt 200 de containere care stau degeaba. Muncitorii nu le pot folosi, pentru că primăria încă nu le-a predat.

Cei de la Agenția Ecologică din Bălți spun că pentru desfăşurarea activităţii ilegale, întreprinderea muncipală va fi obligată să achite plăți suplimentare de sute de mii de lei.

"Autorizația pentru emisia poluanților este expirată la 4 martie 2018. La moment ei activează în lipsa autorizației emisiei poluanților în atmosferă. Pe toată această perioadă în care activează în lipsa autorizației. Pentru toată această perioadă, ei vor plăti plata pentru poluare înmulțit la 50", a declarat Ghenadie Ciumaş, șeful Agenției Ecologice Bălți.

Întreprinderea Direcției Reparații și Construcții a Drumurilor a preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut, când primăria din Bălți a reziliat contractul cu agentul economic privat care se ocupa de asta. A urmat o adevărată criză a deșeurilor care a inundat oraşul și a fost nevoie de implicarea Guvernului pentru a o rezolva.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu