CRIZĂ DE RINICHI. Cele mai bune ceaiuri cu efecte excepţionale

Un tratament preventiv pentru persoanele care se ştiu cu probleme, dar şi un remediu pentru cele aflate în criză de rinichi, este cel pe bază de ceaiuri, câteva dintre având efecte excepţionale, scrie Realitatea.net.

Cozi de cireşe

Au un conţinut ridicat de săruri de potasiu, flavonoide şi taninuri, ceea ce le conferă un puternic efect diuretic, precum şi proprietăţi astringente şi antidiareice, depurative, antifebrile şi antiinflamatoare la nivel renal.

Cum se prepară: pui la fiert un pumn de codiţe uscate în 600 ml de apă, lași la foc mic timp de zece minute, apoi la infuzat 20 de minute.

Cum se administrează: călduţ, eventual îndulcit, între mese, în 3-4 prize pe zi.

Mătase de porumb

Culeasă proaspătă şi lăsată apoi la uscat, mătasea de porumb este unul dintre cele mai vechi şi cunoscute remedii împotriva bolilor renale. Are un conţinut important de flavonoide, saponine şi săruri de potasiu, betacaroten, niacină şi seleniu. Principalele calități ale mătăsii de porumb sunt efectul diuretic și acțiunea antiinflamatoare şi calmantă.

Cum se prepară: în jumătate de litru de apă, pui 3-4 linguriţe de mătase de porumb mărunţită, lași la macerat vreme de 8-10 ore, după care filtrezi. Pui deoparte preparatul rezultat, iar planta rămasă după filtrare o fierbi în jumătate de litru de apă timp de cinci minute. Lași la răcit şi filtrezi. Amesteci cele două extracte și obţii aproximativ un litru de infuzie combinată de mătase de porumb.

Cum se administrează: se beau 3-4 căni pe zi. Este excepţională pentru diabeticii care au nisip la rinichi (microlitiază renală) sau care suferă frecvent de dischinezie şi migrenă biliară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu