Criza de medicamente face victime. Operaţiile de transplant sunt amânate, iar organele, aruncate la gunoi

Embed:

Criza de medicamente în spitale este tot mai resimţită de către pacienţi. Două operații de transplant de ficat, care trebuiau efectuate de urgență, au fost amânate.

Bolnavii se află în stare gravă și pot fi menținuți în viață doar cu ajutorul unui aparat, care lipsește în țara noastră

Cei doi pacienți suferă de insuficiență hepatică. Unul dintre ei va fi transportat la o clinică din România, pentru a fi conectat la un aparat. Iar al doilea va fi trimis acasă, chiar dacă și viața lui este în pericol:

"De un an şi jumătate aştept. Trăim cu speranţa. Am fost în reanimaţie şi acum aşteptăm"

Operațiile de transplant nu au fost realizate din lipsă de medicamente, iar organele prelevate au fost aruncate la gunoi.

"Noi avem problemele nu doar cu medicamentele, dar şi cu consumabilele, având ca transplant de ficat cel mai tehnologizat proces, într-adevar noi nu putem să punem în pericol viaţa pacientilor fără medicamentele necesare", a declarat şeful Secţiei Transplant de la Spitalul Republican, Adrian Hotineanu. 

Doctorii spun că operațiile de transplant vor fi reluate imediat ce spitalul va fi asigurat cu medicamentele și consumabile.

"Toată echipa este gata, cea de transplant, anestezie, hematologie, noi menţinem contactul şi suntem gata azi să facem".

În prezent 300 de persoane au nevoie de transplant de ficat, dintre care 60 se află pe lista de așteptare. Costul unei operații este de un milion de lei.

Pe aceeaşi temă