Criză de locuri în cimitirul din Durleşti. Cum se descurcă oamenii

Embed:

Nu mai sunt locuri în cimitir. Se întâmplă în oraşul Durleşti. Localnicii sunt nevoiţi să-şi îngroape apropiaţii printre rândurile de morminte, pentru că locurile de veci s-au terminat. Chiar dacă oamenii se revoltă, administraţia locală spune că există probleme mult mai importante care trebuie soluţionate.

În cimitirul din localitate mai sunt câteva locuri, dar toate au fost rezervate. Iată ce spun oamenii:

"Am depus cereri, plângeri, am umblat, am cerut. Nu se hotărăşte nimic, s-a umplut cimitirul, nu ştiu unde ne vor îngropa, într-o râpă ori unde?"

"Problema este mai veche. Noi de multe ori am ieşit împreună cu părintele la domnul primar".

Preotul bisericii din Durleşti spune că a sesizat de nenumărate ori administraţia locală, care, deşi promite, nu face nimic pentru a rezolva această problemă.

"Am început deja drumurile printre sectoare să le dăm pentru acei care vin. Noi am făcut cererile de rigoare, însă se stagnează sau foarte încet merg evenimentele. Ni s-a promis acolo în pădure că ni se dă, însă îndată s-a pornit o construcţie, s-a construit în colţ", a relatat Zosim Toia, parohul bisericii "Sf.Arhanghel Mihail şi Gavriil".

Aleşii locali spun că au reuşit să identifice mai multe terenuri, dar care nu erau pe placul preoţilor. Până la urmă, le-a convenit o suprafaţă. De data aceasta, însă, nu s-au mai găsit bani pentru a o amenaja. Primarul oraşului, Nicolae Crudu, a ţinut să precizeze că Biserica nu va mai putea gestiona aceste teren. Atribuţiile vor reveni Consiliului local.

"Ne străduim, cât mai curând, dar este de lucru, fiindcă de abia terenul este pregătit, adică este evidenţiat unde va fi, acum trebuie să mergem cu tehnică, gard", a comunicat Nicolae Crudu.

În oraşul Durleşti locuiesc aproape 18 mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu