Criticile la adresa organizatorilor JO nu se mai termină. Perdanţii au pretenţii că-i prea cald

Embed:

De la drepturile omului şi corupţie la calitatea zăpezii! O nouă avalanşă de critici asupra organizării Jocurilor Olimpice de la Soci au fost condiţiile în care s-au organizat unele concursuri în aer liber. Ultima picătură au fost declaraţiile făcute de americanul Shaun White, după competiţia de snowboarding halfpipe.

Americanul Shaun White a ratat şansa de a câştiga a treia medalie olimpică la rând, în proba snowboarding halfpipe, unde s-a clasat pe locul patru. White a declarat că zăpada şi calitatea pârtiei au influenţat rezultatul. Supărat că a avut o evoluţie proastă, White se gândeşte să lase de sport pentru o perioadă. "Voi merge acasă şi voi cânta, alături de formaţia "Bad Things". Vom merge într-un turneu. Am mai multe ocupaţii în viaţa mea", a spus Shaun White.

Temperaturile înalte înregistrate în ultimele zile reprezintă principala problemă care influenţează disputarea probelor sportive la Soci. "În ianuarie a fost frig, în decembrie a fost frig, acum este foarte cald. Din această cauză zăpada se topeşte. Spre exepmlu, pe 12 februarie, la Soci, a fost înregistrată cea mai înaltă temperatură din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă. La sărituri cu schiurile am avut condiţii "perfecte" de 14 grade Celsius", spune un expert

Unii sportivi, în special cei care au reuşit să cucerească medalii, sunt mulţumiţi de calitatea zăpezii de la Soci. Erik Frenzel, campion olimpic la Combinata nordică, spune că: "Indiferent de condiţiile meteo pârtia este practicabilă. Trebuie să le mulţumim organizatorilor pentru faptul că reuşesc să ţină situaţia sub control. Personal, am rămas plăcut surprins de calitatea traseului."

Organizatorii au anunţat câ în ciuda temperaturilor ridicate, sistemele de producere a zăpezii artificiale fac faţă cerinţelor competiţiilor, iar temperadura suprafeţii pârtiilor nu se ridică mai sus de -1 grad Celsius.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu