Critici la adresa PAS-PPDA. Decizia Maiei Sandu de a candida în Europa, criticată de PL

Embed:
Partidul Liberal promovează ideea ca diaspora să fie reprezentată de moldoveni stabiliţi în străinătate și nu de politicieni de la Chișinău. Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a criticat dur modul în care binomul PAS - PPDA a repartizat candidaţii în circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

"Nu știu cum ar fi arătat lucrurile astăzi dacă eu candidam în Siberia, doamna Maia în Europa, și nu mai știu, domnul Andrei - la Codru. Pentru opoziția care vrea să preia guvernarea, cumva lucrurile trebuie să arate altfel, nu pe la extreme. Dar de vreme ce nu au dorit să colaboreze cu noi, îi priveşte, trebuie să-și asume consecințele", a declarat Dorin Chirtoacă, preşedintele PL.

Decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripția electorală din Europa de Vest continuă să stârnească nemulţumiri în diasporă. Alexandru Cazacu, preşedintele Asociaţiei de promovare socio-culturală moldo-italiană "DOR", a scris pe pagina sa de Facebook că Maia Sandu a pierdut alegerile în diasporă. Cazacu a argumentat că liderul PAS şi cel al PPDA au ales o cale greşită, în loc de dialog i-au atacat pe membrii activi ai diasporei care au criticat decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripţia din Europa de Vest. 

Alexandru Cazacu, fost profesor universitar în Moldova, nu este singurul care şi-a exprimat dezamăgirea faţă de acţiunile binomului Sandu-Năstase. Liderul diasporei moldoveneşti din Spania, Igor Cereteu, care a criticat decizia Maiei Sandu de a candida pe o circumscripţie din diaspora, a devenit ţinta unei campanii de denigrare pe reţelele sociale. Fost participant activ la protestele organizate de binomul PAS-PPDA, Cereteu s-a plâns că atât el cât şi membrii familiei sale sunt intimidaţi de simpatizanţii şi membrii PAS.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu