CRITICI DURE DE LA VORONIN: Dodon este un preşedinte neconstituţional, iar Chirtoacă nu e bun de nimic

Embed:

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, a ieşit la rampă cu noi critici. Acesta s-a luat de fostul coleg de partid, actualul şef al statului, Igor Dodon.  Voronin a vorbit dur şi despre primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Declaraţiile tăioase au fost făcute în cadrul conferinţei de presă, dedicate implinirii de 100 de ani de la Revoluţia Socialistă din Octombrie.

Igor Dodon este un preşedinte neconstituţional". Aşa a răspuns Vladimir Voronin la întrebarea jurnaliştilor privind situaţia cu deciziile Curţii Constituţionale referitor la numire a noului ministru al Apărării.

"El nu este constituţional, toate decretele lui nu sunt constituţionale. Când e comod face aşa cum trebuie, cum cere Constituţia, când nu - nu face nimic. Mai multe probleme în Moldova nu sunt, numai asta a rămas cu ministrul Apărării. Ne jucăm, cum spun moldovenii, de-a ţara-n bunghi."

Liderul PCRM este critic şi în privinţa primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Voronin a mai declarat că acesta trebuie să fie demis şi a chemat lumea la referendum, chiar dacă PCRM nu s-a înscris în campanie.

"El dacă ar fi măcar oleacă mental normal la cap, ar trebui demult să-şi dee demisie, să vadă că el nu e de nimic. Să uită în oglindă măcar o dată, să se vadă el în oglindă. E distrus Chişinăul, nici cei care au bombardat Drezdenul în 45, nu au distrus aşa de tare oraşul, cum el a distrus Chişinăul."

În cadrul conferinţei de presă, Voronin a mai anunţat mai multe evenimente care vor fi organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Revoluţia Socialistă din Octombrie. Printre acestea se numără o conferinţă internaţională, plenară festivă a PCRM, dar şi depuneri de flori la monumentul liderului bolşevic, Vladimir Lenin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu