Criticat de unii, lăudat de alţii. Ce spun deputaţii despre cele 100 de zile de activitate ale Guvernului Leancă (VIDEO)

Embed:

Activitatea Guvernului Leancă, în cele 100 de zile, este apreciată şi criticată de către deputaţi. Parlamentarii care şi-au dat votul pentru Guvernul Leancă, învestit în luna mai, spun că activitatea acestuia este constructivă şi sunt convinşi că-şi va duce la bun sfârşit proiectele iniţiate. Opoziţia comunistă susţine însă că Guvernul Leancă a înregistrat doar regrese.

Democraţii spun că nu este uşor ca o economie în derivă să fie pusă pe roate într-un termen scurt şi ne îndeamnă să fim încrezători în succesele Guvernului Leancă.

"Este un Guvern care a încercat să se ţină de cuvânt, a încercat să ofere posibilitatea miniştrilor ca să se manifeste şi cred că această nouă viziune a organizării interne a Guvernului ne va da roade, dar poate puţin mai târziu", susţine preşedinte de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Liberalii sunt mulţumiţi că activitatea Executivului este direcţionată spre integrarea în Uniunea Europeană, dar îl critică pentru corupţie, salariile şi pensiile mici.

"Partea bună a lucrurilor este faptul ca Republica Moldova şi-a păstrat vectorul de integrare europeană. Partea proastă a lucrurilor este corupţia. Drept exemplu este modul fraudulos de privatizare a Băncii de Economii şi a Aeroportului", a declarat deputatul PL Corina Fusu.

Comuniştii au criticat dur activitatea Cabinetului de miniştri. 

"În aceste 100 de zile a reuşit să vândă Banca de Economii, Aeroportul şi preconizează şi alte întreprinderi cu acelaşi succes, în ghilimele, să le vândă. Cu altceva Guvernul Leancă nu are cu ce să se laude, este un Guvern instalat în cosmos", susţine deputatul PCRM Artur Reşetnicov.

Guvernul Leancă a fost învestit pe 31 mai. Pentru noul Executiv au votat 58 de deputaţi ai Coaliţiei pentru guvernare pro-europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu