Cristina Țărnă, DEZAMĂGITĂ de actuala guvernare: Transparenţa concursului este esenţială pentru credibilitatea viitorului director CNA

Candidatul pentru fotoliul de şef al CNA, Cristina Țărnă, este dezamagită de actuala guvernare care nu dă dovadă de transparenţă privind concursul pentru funcția de director al Centrului Naţional Anticorupţie. 

"Care e garanţia că aliaţii de la guvernare nu vor folosi următoarele zile pentru negocierea candidatului? Transparenţa concursului este esenţială pentru credibilitatea viitorului director CNA şi a instituţiei în întregime... Şi atât de mult vroiam să cred că vom fi guvernaţi altfel", a menţionat Cristina Țărnă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că, astăzi, la ora 11:00, Comisia urma să decidă, cu ușile închise, cine dintre candidaţi va fi admis la următoarea etapă a concursulului. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat, iar termenul de depunere a dosarelor pentru funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie a fost prelungit până vineri. 

Până acum, s-au înscris 10 persoane, dar Sergiu Litvinenco, preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunități a Parlamentului, a declarat că ar mai fi pretendenţi care nu au reuşit încă să-şi depună dosarele.

Deocamdată, numele candidaţilor la fotoliul de şef la CNA nu sunt cunoscute.

Înscrierea la concurs a început în data de 28 iunie. Funcția de director al CNA a devenit vacantă după ce luna trecută, Bogdan Zumbreanu a fost demis, cu votul majorităţii parlamentare formate din deputaţii PSRM şi ai blocului ACUM.

În prezent, interimatul este asigurat de Lidia Chireoglo, vicedirector al CNA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu