Cristina Lesnic s-a întâlnit cu ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniţă la Chişinău. Ce au discutat oficialii

 

 

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare Cristina Lesnic s-a întâlnit astăzi, 6 martie 2019, cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. 

Cei doi oficiali au făcut o scurtă trecere în revistă a ansamblului relaţiei bilaterale, a obiectivelor de interes comun în perioada următoare şi a dialogului politic derulat la nivel bilateral şi regional.

Discuţiile au pus în evidenţă, evoluţiile pozitive înregistrate pe problematica transnistreană, aspecte ce ţin de punerea în aplicare a mecanismului de documentare cu plăci neutre a autovehiculelor din regiunea transnistreană și a mecanismului de apostilare a diplomelor neutre eliberate de Universitatea ,,Taras Șevcenco” din Tiraspol, asigurărea liberei circulații a elevilor și cadrelor didactice din școlile cu predare în grafia latină din regiune în baza carnetelor de elev și a legitimațiilor de serviciu.

Cele două părţi au reiterat angajamentul comun pentru diversificarea domeniilor de cooperare, cu accent pe intensificarea relaţiilor bilaterale bazate pe susţinere şi încredere între ţările noastre.

Viceprim-ministru a exprimat apreciere pentru contribuţia ambasadorului român la dezvoltarea proiectelor menite să promoveze măsurile de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu