Cristina Lesnic: Negocierile din ultima perioadă între Chişinău şi Tiraspol au o dinamică pozitivă

Embed:

Negocierile din ultima perioadă între Chişinău şi Tiraspol sunt în dinamică pozitivă şi au adus mai multe rezultate, printre care şi semnarea acordului prin care posesorii de maşini din regiunea transnistreană vor putea circula liber în traficul internaţional. Declaraţiile au fost făcute de vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

 

"Dinamica este în creştere, vorbesc şi din prisma, grupurilor de lucru, dar şi a activităţilor care au loc între reprezentanţii politici de la Chişinău şi Tiraspol. Doar de la începutu anului curent, am avut pe domeniul transportului auto circa 20-25 de şedinţe", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. 

Vicepremierul a mai declarat că cele patru puncte solicitate de Chişinău în formatul "Berlin +" se află în plină fază de implementare.

"Chişinăul şi-a dorit întotdeauna să revendice toate drepturile ce ţin de şcoli. Vorbim de cele opt şcoli din regiune cu predare în grafia latină. Vorbim despre neîngrădirea dreptului de a circula", a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Cristina Lesnic susţine că dinamizarea negocierilor a fost posibilă doar datorită eliminării interesului politic şi punerea în prim-plan a interesului cetăţenilor.

"Noi vorbim despre cetăţean, ne focusăm pe oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, astfel creându-le condiţii care să fie benefice şi să ducă la sporirea calităţii vieţii acestora", a spus vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. 

O nouă rundă de negocieri în formatul "5+2" ar putea avea loc în luna mai în capitala Italiei. Anunțul a fost făcut, la Chișinău, de către reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei în procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini.

Ultima rundă în acest format s-a desfășurat la Viena, în noiembrie anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu