Cristina Lesnic despre programul activităților pentru Integrare din Trasnistria: Sperăm că în acest program va fi asigurată creșterea calității vieții

Embed:

După şedinţa Guvernului, de astăzi, viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a venit cu unele declaraţii despre programul activităţilor pentru Integrare în anul 2018, dar a răspuns şi la unele întrebări legate de plăcuţele de înmatriculare din regiunea Transnistria.

"Astăzi guvernul a aprobat un nou document. Este vorba despre despre programul activităților pentru Integrare în anul 2018. Acest program implică mai multe activități pentru populația din zona de securitate. Vreau să menționez faptul că bugetul care este alocat pentru aceste activități este în valore de 15 milioane de lei, alocat din bugetul de stat. 

Este important să menționăm că în acest program vor beneficia locuitorii și în particular pentru anumite activități. Aici vreau să punctez câteva dintre ele:

Este vorba de sistemul educațional, instituțiile preșcolare, apeducte, activități ce țin de obiectivul de reintegrarea țării. A existat o comisie care a selectat 49 de proiecte din cele 140 înaintate. Pentru perioada 2011-2017 guvernul a alocat 82 milioane pentru circa 309 de proiecte.

Sperăm că în acest program va fi asigurată creșterea calității vieții.

Referitor la plăcuțele de înmatriculare. Chișinău și Tiraspol a semnat o nouă decizie. Câteva benefici: prin această decizie s-a făcut un pas înainte pentru soluționarea problemei celor care își înregistrau mașinile de pe malul stâng oe malul drept. Vom avea mai bună prezență a autorităților în teritoriu.

Până în septembrie vom lucra la mecanismul de implimentare, locația este numit punctul de înregistrare a transportului auto. Vor exista aproximativ 15 funcționari în cadrul fiecărui punct la Râbnița și Tiraspol", a spus Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri a fost semnat un protocol prin care posesorii de maşini din regiunea transnistreană vor circula în traficul internaţional.

CITEŞTE ŞI: DECIZIE IMPORTANTĂ LA BENDER. Posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor circula în traficul internaţional

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Este pentru prima dată când Moldova va controla înmatricularea maşinilor din regiunea transnistreană

CITEŞTE ŞI: Uniunea Europeană salută decizia care prevede ca mașinile din regiunea transnistreană să poată circula în traficul internaţional


 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu