Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Ucrainei

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Viktor Krijanovski. La eveniment a mai participat și Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, E.S. Ivan Gnatâșin.

În debutul ședinței Vicepremierul Cristina Lesnic a adus mulțumiri partenerilor ucraineni pentru aportul consistent în promovarea procesului de reglementare transnistreană în cadrul rundei oficiale în formatul de negocieri „5+2” de la Roma, ce a avut loc în perioada 29-30 mai 2018.

Totodată, diplomații ucraineni au reafirmat sprijinul Ucrainei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, drept confirmare fiind votul exprimat în cadrul Adunării Generale a ONU la subiectul Rezoluției „Privind retragerea completă şi necondiționată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

În continuarea dialogului, oficialii ucraineni au menționat că au luat act de incidentele recent fixate în perimetrul Zonei de Securitate și că Ucraina nu tolerează astfel de provocări.

Vicepremierul Cristina Lesnic a relevat problemele abordate în cadrul întrevederilor reprezentanților politici din 21 și din 22 iunie curent, activitățile desfășurate în grupurile de lucru sectoriale, evidențiind abordările părții moldovenești pe marginea subiectelor discutate și viziunile de soluționare a acestora.

La final, Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a adus mulțumiri oficiale pentru suportul Ucrainei în procesul de reglementare transnistreană și pentru susținerea Rezoluției „Privind retragerea completă şi necondiționată a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu