CRISTINA BALAN: Republica Moldova începe să fie cunoscută în SUA

Embed:
Ambasada Republicii Moldova din Statele Unite ale Americii a organizat evenimentul “Carieră, Conversație, Cultură”, o discuție moderată între Cristina Balan, Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, și Laura Elsey, Președintele Women’s Diplomatic Series. Evenimentul s-a desfășurat în prestigiosul centru Carnegie Endowment for International Peace.

Evenimentul face parte din seria acțiunilor ce îmbină promovarea culturii cu diplomația publică, având drept scop promovarea identității Republicii Moldova la Washington. În acest sens, evenimentul a inclus un recital al violonistei Elise Blake, interpretând piesa “Păstorul Singuratic” naistului român Gheorghe Zamfir, precum și un vernisaj al artiștilor plastici moldoveni, în cadrul căruia a fost expusă și o lucrare a Cristinei Balan. Seara s-a încheiat cu degustare de vinuri moldovenești.

“Evenimentul Carieră, Conversație, Cultură, are drept scop consolidarea unei platforme multi-dimensionale de comunicare între Ambasada Republicii Moldova în SUA și partenerii americani. De la începutul acestui mandat, mi-am propus împreună cu echipa ambasadei să valorificăm orice oportunitate de a ne promova țara peste ocean, într-o manieră pozitivă și constructivă.

Comunitatea din Washington D.C. remarcă eforturile noastre și ne transmite că suntem omniprezenți. Mă bucur pentru această percepție și sper ca în scurt timp și oamenii de acasă să resimtă efectele pozitive ale eforturilor noastre de aici.

Republica Moldova începe să fie cunoscută în SUA, iar acest lucru ne ajută să impulsionăm relațiile bilaterale nu doar la nivel politic, ci și pe dimensiune economică, socială, culturală, alături de perspectivele de cooperare în domeniul educației și al turismului,” a declarat Cristina Balan.

Cristina Balan a discutat cu invitații la eveniment despre istoria, cultura și tradițiile Republicii Moldova, dar și despre ambițiile și speranțele sale ca reprezentant al țării noastre, specificând faptul că misiunea diplomatică organizează evenimente similare destul de des, depunând eforturi pentru a spori vizibilitatea Republicii Moldova în Statele Unite.

Despre dialogul moderat cu Laura Elsey, Președintele Women’s Diplomatic Series, în cadrul căruia a fost abordată și tema femeilor în funcții de conducere și reprezentare, Cristina Balan a remarcat faptul că “Ambasada Republicii Moldova în SUA este prima misiune care s-a implicat cu succes în cauze ce țin de promovarea femeilor. Acordăm o atenție deosebită acestui capitol, foarte important în SUA și în restul lumii. Pentru Republica Moldova, sper ca potențialul imens al femeilor să fie din ce în ce mai bine valorificat pe viitor.”

Cristina Balan a fost numită Ambasador al Republicii Moldova la Washington în anul 2018, fiind prima femeie din țările Parteneriatului Estic ce ocupă această poziție.


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu