Cristiano Ronaldo va lua Gheata de Aur

Embed:

Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record de goluri în Spania. Portughezul a ajuns la cota de 40 de goluri într-un singur sezon pentru Real Madrid, după ce a marcat de două ori în partida cu Almeria, pe care galacticii au umilit-o cu scorul de 8-1, în ultima etapă din Primera Division. Astfel Ronaldo va câştiga în acest an pentru a doua oară trofeul Gheata de Aur.

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei, după ce a reuşit a 8-a dublă din acest sezon în poarta celor de la Almeria în meciul câştigat de Real Madrid cu 8-1.

În 38 de meciuri Cristiano Ronaldo a mai reuşit 4 hat-trick-uri şi de două ori a marcat câte 4 goluri într-un meci.

Cu 40 de goluri în total, starul portughez i-a depăşit în clasamentul all-time al golgheterilor din Spania pe legendarii Hugo Sanchez şi Zarra, care au ambii cu câte 38 de reuşite.

Astfel Ronaldo va primi în acest pentru a doua oară în carieră trofeul "Gheata de Aur" după cel din sezonul 2007-2008 atunci când a marcat 31 de goluri pentru Manchester United în Premier League.

Ronaldo are cu 12 goluri mai mult decât golgheterul din Bundesliga, Mario Gomez de la Bayern Munchen şi cel din Serie A, Antonio Di Natale de la Udinesse, ambii cu câte 28 de reuşite. Golgheter în Premier League este Dimitar Berbatov care are doar 20 de goluri în acest sezon, iar cel din Ligue 1 este Moussa Sow de la Lille cu 22 de reuşite.

Atacantul portughez este primul jucător al formaţiei madrilene care va câştiga acest trofeu după o pauză de 21 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu