Cristiano Ronaldo, desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2016: Mulțumesc tuturor

Embed:

Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai bun fotbalist al anului 2016 de către Federația Internațională de Fotbal. Portughezul și-a primit trofeul la Gala FIFA de la Zurich.

Lusitanul a fost votat cel mai bun fotbalist de către jurnalişti, selecţioneri şi căpitanii echipelor naţionale. În cursa pentru acest titlu, Cristiano Ronaldo l-a devansat pe eternul său rival Lionel Messi și pe Antoine Griezmann.

El a fost prezent la gala alături de noua sa iubită, Georgiana Rodriguez, iar după ce a primit trofeul nu a ezitat să-i ia peste picior pe rivalii de la Barcelona, care nu au venit la eveniment.

"Îmi pare rău că nu este Messi aici, dar nici ceilalalți de la Barcelona. Însă este de înțeles. Mulțumesc tuturor pentru tot ce mi-ați oferit", a spus Ronaldo.

Cristiano Ronaldo a câștigat în 2016 Campionatul European de fotbal cu naționala Portugaliei și Liga Campionilor plus Mondialul cluburilor cu Real Madrid, și. La finalul anului trecut, el a cucerit și Balonul de Aur, decernat de revista "France Football".

La Gala de la Zurich, trofeul de cel mai bun antrenor i-a revenit lui Claudio Ranieri. Acesta a reuşit incredibilul cu clubul Leicester City, câștigând titlul de campioană a Angliei.

Fotbalistul malaezian Mohd Faiz Subri a primit trofeul "Ferenc Puskas". Golul acestuia marcat în campionatul Malaeziei pentru formația Penang a fost ales de microniști cel mai frumos din 2016.

În cadrul evenimentului a fost desemnată și echipa ideală a anului. Real Madrid are 5 reprezentanți în cel mai bun “11” al lumii, Barcelona - 4, iar Juventus și Bayern Munchen - câte 1.

La Gala FIFA a fost premiată şi americanca Carli Lloyd, care a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii. Ea a primit această distincție pentru al doilea an consecutiv.

Totodată, clubul columbian Atletico Nacional din Medellin a intrat în posesia premiului “Fair Play” după ce a cerut ca formația braziliană Chapecoense, decimată într-un accident aviatic, să fie desemnată câștigătoare a competiției Copa Sudamericana, fără a mai disputa finala.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu