Cristian Tabără: Rogozin nu are șanse să ajungă la evenimentul de mâine, de la Bender

Embed:

Avionul militar care-l transporta pe vice-ministrul Rusiei, Dmitri Rogozin, face cale întoarsă în Rusia. Asta după ce mai multe țări au interis accesul avionului lui Rogozin pe teritoriul acestora. 

Potrivit analistului media, Cristina Tabără, schimbarea traseului în care se afla Rogozin, era evidentă. De asemenea, analistul a specificat și faptul că era evident ca Rogozin nu va avea cum să ajungă la evenimentul de mâine, de la Bender.

"Era previzil ca Dmitri Rogozin să nu ajungă în Republica Moldova. Se cunoaște destul de bine că Rogozin este persona non grata în Uniunea Europeană. Cert este faptul că traseul acestei aeronovare a putut fi urmărit. Orice aeronava care vine în Moldova este obligată să treacă prin România sau Ucraina. Era previzibil de la bun început că Rogozin nu va ajunge la Chișinău."

Întrebat dacă s-ar putea ca Dmitri Rogozin să ajungă la evenimentul de mâine, Cristian Tabără a afirmat că șansele sunt minime.

"Nu are șansă să ajungă la eveniment. Președintele știa situația, știa că Rogozin nu va putea ajunge. Compania aeriană, de asemenea era la curent despre persoanele cu probeleme. Totuși, Rogozin a fost primit la bord. Pur și simplu a încercat să fie sfidător. Există informație, precum că Norvegia va cere explicații Ferderației Ruse."

Cât despre urmările acestui zbor, Cristian Tabără crede că Rogozin se va întoarce la Moscova.

"Rogozin nu a putut ateriza nicăieri, mai multe state i-a cerut să-și continuie zborul, România este ultimul stat care i-a spus acest lucru. Se va întoarce la Moscova, alte urmări nu pot fi."

PUBLIKA.MD amintește că, ieri deputatului rus Pavel Șperov, dar și altor artiști le-au fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au fost întorși acasă chiar de pe aeroport. Toți urmau să participe la evenimentele din stânga Nistrului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu