Cristian Tabără: Dodon continuă să transforme atribuțiile președintelui și să se victimizeze

Analistul media, Cristian Tabără, a reiterat declarațiile făcute de Andrian Candu. Astfel, acesta a evidențiat greșelile majore pe care continuă să le facă Igor Dodon dar și acțiunile geopolicite ale acestuia. 

"Igor Dodon încearcă să transoforme Consiliul Suprem de Secritate într-o lupta. De asemenea, el și-a transformat atribuțiile președintelui. După cum a informat și Andrian Candu: "acest subiect este consumat iar această temă este artificală și nedorită". Igor Dodon nu ar trebui să reprezinte PSRM în viitoarele alegeri. Acțiunile sale geopolitice în raport cu Republica Moldova reprezinta probleme în fața cărora conducerea Moldovei a reacționat."

În legătură cu neparticiparea lui Andrian Candu la Consiliul Suprem de Securitate, analistul media a precizat că nicidecum nu este vorba despre o boicotare supremă.

"Nu este vorba despre boicotarea supremă. Igor Dodon a transformat instituțiile, este o greșeală de a transforma funcțiile. Ceea ce face Dodon, faptul că joacă pe mai multe fronturi, nu este în folosul Republicii Moldova. Vedem o Federație Rusă care își arată mereu mușchii. Federația Rusă se victimizează întruna. Asta și face Igor Dodon aici, creează senzații artificiale precum că Republica Moldova este mereu în pericol."

PUBLIKA.MD amintește că Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu şi premierul Pavel Filip nu vor participa la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Decizia a fost luată după ce preşedintele Igor Dodon a inclus pe ordinea de zi a şedinţe subiectul privind decizia Guvernului de a-l declara persona non-grata pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. 

De asemenea, vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. 

Propunerea a venit din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, care a declarat că oficialul rus a făcut, în ultima perioadă, mai multe declaraţii defăimătoare la adresa ţării noastre.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu