Criminalul Anders Breivik scapă de închisoare. Comisia medicală a confirmat că suferă de schizofrenie paranoidă

O comisie medicală numită de justiţia norvegiană a confirmat, joi, diagnosticul psihiatric enunţat în noiembrie în cazul lui Anders Breivik, autorul atacurilor din Norvegia soldate cu 77 de morţi, care îi permite să evite închisoarea.

"Nu există nici o obiecţie importantă faţă de concluzia" raportului psihiatric din 29 noiembrie, care declara că Breivik suferă de "schizofrenie paranoidă", potrivit preşedintelui comisiei, Karl Heinrik Melle, scrie mediafax.ro.

Aflat în prezent, în arest preventiv, Breivik, în vârstă de 32 de ani, aşteaptă deschiderea procesului său pe 16 aprilie.Ţinând cont de concluziile examenului psihiatric, el ar urma să scape de închisoare şi să fie condamnat la îngrijiri psihiatrice într-o instituţie cu regim închis.

Potrivit procurorului, Breivik s-a simţit ofensat când a aflat opinia psihiatrilor, care a generat de asemenea controverse în ţara scandinavă.

Pe 22 iulie, Breivik a detonat o bombă în apropiere de sediul Guvernului norvegian, apoi a deschis focul timp asupra a sute de tineri laburişti, reuniţi la o şcoală de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo.

El recunoaşte faptele, dar refuză să pledeze vinovat.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu