Criminal periculos reţinut de poliţie: După ce a jefuit o familie, a împuşcat un grănicer

Polițiştii l-au reţinut pe unul din autorii atacului tâlhăresc din luna iulie curent, în satul Floreni, Anenii Noi. Audiat de poliție, acesta a recunoscut infracțiunea incriminată, povestind în detalii scenariul. Complicele său a fost identificat şi se află în urmărire penală.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul reţinut, împreună cu un complice, ar fi pătruns, pe 7 iulie, în gospodăria unei familii din satul Floreni, Anenii Noi. În jurul orei 03.00 noaptea, cu ajutorul unei scări din lemn, cei doi, cu cagule pe cap, au intrat, prin geam, în casă. I-au legat şi maltratat pe stăpânii în vârstă de 54 și 61 de ani, după care au sustras 150 de euro, o pereche de cercei de aur cu perle, un telefon mobil şi un pistol cu gaze deținut legal de proprietarul casei.

În timpul percheziției efectuate la domiciliile celor doi suspecți , oamenii legii au depistat cinci grenade de luptă „F1”, două încărcătoare pentru pistol „TT”, peste 600 de cărtușe de diferit calibru, un pistol model „RECK PK-800”, automobilul de model „BMW-316”, cu care se presupune că tâlharii ar fi circulat în noaptea când au comis atacul.

Reţinutul, în vârstă 26 de ani, originar din satul Pârâta, raionul Dubăsari, mai este suspectat că ar fi împuşcat un grănicer transnistrean, la începutul lunii curente. Acesta a fost anunțat în urmărire internațională în anul 2010, pentru omor și vătămare corporală gravă. Celălat suspect este căutat de poliţie.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu