Crimele de rezonanţă, discutate în debutul şedinţei de Guvern: Persoanele vinovate vor fi sancţionate, chiar demise

Embed:

Cazul de la Costeşti, Ialoveni, unde un tânăr a fost bătut până la moarte, dar şi cazul de la Bălţi, unde un tânăr a fost împușcat mortal de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, au fost subiecte de discuţie în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului. Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, la sfârşitul anchetei de serviciu privind aceste cazuri, persoanele responsabile vor fi sancţionate, chiar eliberate din funcţie dacă vor fi găsite vinovate.

"Toate cazurile, şi cel de la Costeşti, sunt examinate sub toate aspectele, fără a fi muşamalizate. Este dispusă ancheta de servicu pentru a da apareciere nu doar celor care erau responsabili de a preveni şi descoperi aceste acţiuni, dar si a celor conducători care se fac responsabili de-a lungul timpului cum au verificat si dispus executarea, examinarea şi măsurile de profilaxie în aceste localităţi", a precizat Pavel Voicu.

Cu referire la cazul în care a fost implicat un carabinier, Voicu a declarat că persoana este reținută și urmează să-și ispășească pedeapsa: "Persoana este reţinută şi nu contează gradul şi funcţia pe care a deţinut-o, noi considerăm că s-a comis o infracţiune, iar infractorii trebuie să-şi ispaşească pedeapsa".

Premierul Ion Chicu a cerut ministerului de Interne un program clar de consolidare a instituției polițistului de sector.

"Până în data de 15 februarie ne trebuie program clar de consolidare a instituției polițistului de sector, el trebuie să cunoască tot despre oamenii din localităţi, pe fiecare să-i știe până la nivel de ADN”, a declarat primierul. Dacă lucra cum trebuie politistul de sector, nu se întâmpla astfel de cazuri, precum omorul de la Costeşti", a punctat Chicu.

Totodată, Ion Chicu a declarat că Procuratura Generală va informa pieriodic si constatnt societatea despre dosarele de rezonanță.

loading...

Lasă un comentariu