CRIMĂ ORIBILĂ: Un moldovean, după gratii pentru un omor comis acum nouă ani în Italia

Un moldovean, de 49 de ani, bănuit de comiterea unui omor, produs acum 9 ani în urmă, a fost escortat în această dimineaţă la penitenciarul din capitala Italiei, Roma. 

Este vorba despre Ivan Ichim, care în luna mai 2009 şi-a ucis întâmplător soţia, Aftenia Viorica Ichim, la fel o cetăţeană a Moldovei, în vârstă de 39 de ani. 

Cum au stabilit mai târziu oamenii legii, bărbatul şi-a lovit soţia cu pumnul. Ea şi-a pierdut echilibrul, lovindu-se fatal cu capul de pământ. Totul consecinţa unei bănuieli de infidelitate, scrie corriere.it.

În loc să anunţe poliţia despre cele întâmplate, Ivan a decis să arunce corpul neînsufleţit al Afteniei în râul Adige, care trece prin Legnano, provincia Verona, satul unde locuiau cei doi.

Trupul acesteia, în stare avansată de descompunere, a fost găsit întâmplător de o trecătoare în apropiere de spitalul din aceeaşi localitate.

Identitatea ei a fost stabilită cu ajutorul unei date de baze, în care sunt înregistrate toate persoanele originare din Europa de Est dispărute în spaţiul comunitar.

Bănuielile poliţiştilor au căzut din dată pe soţul victimei, care s-a ascuns imediat de justiţie. 

În 2011, tribunalul din Verona a emis pe numele moldoveanului un mandat de arest, acesta fiind dat în căutare internaţională. El a fost reţinut abia în noiembrie 2015 la frontieră cu Ucraina. Ulterior bărbatul a fost plasat în arest preventiv.

Din penitenciarul din Roma, moldoveanul urmează să fie transferat în închisoarea din Verona.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu