CRIMA ORGANIZATĂ: un pericol nebănuit în combaterea virusului Zika în America Latină

Pentru lucrătorii medicali, care se luptă cu virusul Zika în ţările din America Latină, pericolul imediat este reprezentat nu de ţânţarii care transmit virsul. Gangsterii care controlează străzile din unele oraşe sunt cu mult mai ameninţători pentru vieţile medicilor.

Bande criminale cunoscute sub numele de "maras" exercită un control aproape total asupra străzilor din cartiere întregi, folosind santinele care depistează cine intră şi cine iese.

În unele cazuri, interlopii interzic accesul echipelor de medici pe care îi bănuiesc de legături cu poliţia sau cu bande rivale.

În 2014, un tehnician care însoţea o echipă de fimigaţie în San Salvador a fost ucis de membri mara care i-au înlăturat cămaşa şi au văzut un tatuaj de-al unei grupări rivale.

Incidente similare s-au înregistrat în Honduras şi Guatemala, unde fimigatorii sunt alungaţi de "băieţii duri", sunt atacaţi sau li se cer bani pentru a li se permite accesul, relatează AP.

PUBLIKA.MD notează că virusul Zika, transmis de ţânţari, a devenit o nouă ameninţare pentru omenire, provocând malformaţii ca microcefalia le fetuşi. Acesta a afectat în special populaţiile din America Latină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu