CRIMA ODIOASĂ de la Puhăceni: Inculpaţii care au ucis în chinuri groaznice un consătean şi-au aflat SENTINŢELE

Patru locuitori ai satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, care în primăvara acestui an au fost deferiţi justiţiei în dosarul omorului şi incendierii unui consătean şi-au primit pedepsele.

Astfel, pentru omorul intenţionat al victimei, huliganism, păstrarea şi prelucrarea drogurilor, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la detenţie pe viaţă. Ceilalţi trei complici care au ajutat la ascunderea urmelor infracţiunii au primit câte 2 ani închisoare, fiind recunoscuţi vinovaţi de favorizarea la comiterea infracţiunii.

Amintim că tragedia a avut loc în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, între ei s-a iscat o ceartă. Unul dintre inculpaţi a mers acasă şi a revenit cu un cuţit şi a înjunghiat victima în regiunea inimii. Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpaţii au târât corpul neînsufleţit al victimei în grădină, unde l-au incendiat, iar rămăşiţele le-au îngropat în mai multe locuri.

Osemintele victimei au fost depistate la mai bine de trei luni de la comiterea crimei, după ce mama acestuia a anunţat poliţia despre dispariţia fiului.

Până a fi reţinut, individul care a înjunghiat victima a comis şi un huliganism agravant într-un local din Puhăceni, unde a iniţiat un conflict cu o domnişoară, pe care a numit-o cu cuvinte necenzurate, a maltratat-o şi a lovit-o cu o sticlă în regiunea capului.

În cadrul percheziţiilor efectuate la domiciliul individului au fost depistate şi ridicate 461,62 g de marijuană, pe care acesta le păstra pentru consum personal.

Potrivit procurorilor, individul a mai fost în conflict cu legea, fiind condamnat anterior la 6 ani de detenţie pentru înjunghierea unei persoane, care, din fericire, a rămas în viaţă.

Pe lângă pedeapsa cu detenţie pe viaţă, autorul omorului a fost obligat să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în valoare de 130 de mii de lei. Încă 8.666 lei urmează a fi încasaţi de la el pentru recuperarea cheltuielilor judiciare suportate la efectuarea urmăririi penale.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu