CRIMA ODIOASĂ de la Mereşeni: Rudele tinerilor omorâţi cer o pedeapsă mai aspră pentru ucigaş

Embed:

Rudele celor trei tineri din satul Mereşeni, raionul Hânceşti, omorâţi cu bestialitate anul trecut, cer ca sentinţa inculpatului să fie revizuită. Judecătoria Hânceşti l-a condamnat pe acesta în primă instanţă la 20 de ani de puşcărie.

La şedinţa de judecată au fost prezente mama fetei de 15 ani şi cea a băiatului de 17 ani. Acestea au ieşit din sală cu lacrimi în ochi.

"Nu este dreptate aici. Casa arsă, copiii nu sunt, nu poţi trăi, slăbești pe zi ce trece de nebunie. Nu, nu sunt de acord trebuie pe viaţă. Sunt foarte dezamăgită pentru că nu au făcut corect. Nu e corect aşa", a menţionat Nadejda Lica, mama unei victime.

"I-au dat 20 de ani. Eu mă tem să dorm în casă acum. Cum înserează eu mă tem să dorm în casă sunt mulţi de aceştia care te ucid acum. La toţi am spus că pe viaţă, dar văd că s-a amânat pe 20 de ani. Nu suntem de acord, dar ce să facem. Nu este nicio dreptate, copiii nu sunt şi eu am rămas aşa", a spus mama altei victime.

Procurorul de caz susţine că iniţial criminalul şi-a recunoscut vina, însă ulterior a negat orice implicare. Inculpatul a refuzat să vină la şedinţa de judecată.

"Pedeapsa care a fost aplicată o considerăm drept una prea blândă şi în acest sens va fi contestată cu apel în termenii corespunzători. Rudele victimelor prin intermediul apărătorului au solicitat încasarea de prejudiciu din contul persoanei care va fi recunoscută vinovată, în cazul dat din contul inculpatului", a declarat Ovidiu Scutelnic, procurorul raionului Hînceşti.

Tragedia a avut loc toamna trecută. Vecinii au observat flăcări în locuinţa victimelor şi au chemat pompierii. Veniţi la faţa locului, aceştia au găsit corpurile neînsufleţite ale unei fete şi ale unui băiat. Un al treilea adolescent de 18 ani a fost dus la spital, dar a murit la scurt timp. Toate cele trei victime ar fi fost lovite de cu un topor, după ce au chefuit împreună cu criminalul.

Potrivit poliţiei, acesta venise în casa tinerilor, pentru a face cunoştinţă cu o fată pe care o cunoscuse pe internet. Ucigaşul s-a enervat şi i-a luat la bătaie atunci când a realizat că totul era o farsă pusă la cale de cei 3 adolescenţi. După ce i-a lovit cu un topor, acesta a incendiat locuinţa şi a fugit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu